Hier gaan we.. Couleur Locale blogt!

Hallo!

Ik ben Ruth. 3 jaar geleden nam ik een grote stap. Ik stopte met mijn dierenartsenpraktijk, verkocht mijn huis en startte samen met mijn grote liefde Hendrik een conceptstore “Couleur Locale”. Hendrik en ik kwamen elkaar 12 jaar geleden tegen in Djibouti, tijdens een stapreis. Het voelde aan alsof we elkaar al jaren kenden. We deelden samen 2 grote passies: reizen en interieur. We werden smoorverliefd en al gauw kwam het idee om samen een zaak te starten. En zo ontstond Couleur Locale, uit liefde voor reizen, liefde voor unieke vondsten en liefde voor elkaar.

Na Djibouti volgden vele andere reizen en overal ontmoetten we mensen met heel veel talent die met weinig middelen prachtige dingen maken. Deze handgemaakte dingen zijn de rode draad in onze winkels. Wij gaan op zoek naar schoonheid, naar bijzondere items met het handschrift van de maker. ‘Things that make you smile and take you to another place!’

Vandaag heeft Couleur Locale 3 winkels & een webshop. Meer dan een fulltime bezigheid naast alle reizen.  Al heel lang droomde ik ervan om deze blog te beginnen, om mijn fascinatie voor mensen, culturen en gebruiken te delen, om je de gezichten te laten zien van de makers van al die mooie dingen. Om je mee te nemen op onze reizen. Het ontbrak me tot nu toe aan tijd. Maar tijd brengt raad, via een tip van een vriendin leerde ik Nies kennen, een leuke jonge vrouw met dezelfde passie: reizen, én ervaring met haar eigen blog Reismicrobe.  Et voilà: samen creëerden we deze blog.

Vanaf nu zal je regelmatig artikels zien verschijnen op deze blog. We vertellen je enthousiast over onze reizen in travel, geven je wooninspiratie in interior, delen we onze kijk op must haves’, geven je een kijkje achter de schermen in ‘personal’ en vertellen het verhaal achter de producten in onze winkel in ‘storytelling’.

Welkom op onze blog! Maar zeker ook welkom in onze winkel, of online op onze webshop. Laat zeker in een reactie weten wat je van het idee van deze blog vindt en wat je nog graag zou willen lezen hier.

Tekst: Ruth Walleyn - Fotografie: Griet Hendrickx