100% Secure Payments
Shipping Worldwide
Login to see your own currency
Handmade with love

Mijn favoriete items voor 'licht reizen'

Published: Oct 01, 2019 | Categorie: Must haves
Tekst: Ruth Walleyn - Fotografie: Griet Hendrickx

Mijn favoriete items voor 'licht reizen'

“ IK CHECK VOORTDUREND DE KLOK EN REN ALS EEN GEK DOOR HET HUIS. IK OVERLOOP MIJN LIJSTJE EN PROBEER ALLES IN EEN SNEL TEMPO TE VERZAMELEN. DE TAXI KOMT BINNEN EEN UURTJE.”

Op reis vertrekken en een uur voor de taxi komt mijn reiszak maken, het is een gewoonte geworden. Wij zijn echte “light travelers” geworden, in de heenreis dan wel te verstaan. Voor de terugreis is er voor ons een betere term van toepassing: “ zwaar beladen lastdieren”.

Dat we zo laat pakken is geen echte aanrader. Dit is het gevolg van de combinatie van 3 winkels, 2 webshops, een blog, een groothandel, 5 kinderen, 3 katten… Het veroorzaakt steeds behoorlijke stress die ik gelukkig, van zodra ik in de taxi zit, achter mij kan laten en weg kan lachen.

Het feit dat ik zo weinig meeneem daarentegen kan ik niet genoeg promoten. Je hebt minder nodig dan je denkt op reis, wat trouwens ook geldt in het dagelijkse leven.

3 redenen om ‘licht’ te reizen

  • ‘Licht reizen’ is ten eerste heel praktisch.
  • Ten tweede is het ook een soort van levensles, namelijk het besef dat we veel minder nodig hebben dan we denken. We leven nu éénmaal in een consumptiemaatschappij waar we bedolven worden onder een overdosis van materiële dingen. Op reis gaan voor mij betekent dan ook om deze materiële overvloed los te laten.
  • Ten derde zie ik het ook als een vorm van duurzaam toerisme om bepaalde dingen te kopen bij de lokale bevolking. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een hoed, een t-shirt, slippers, boodschappenmand, sjaal enz… Ik ben van mening dat wanneer je in iemand anders zijn land reist, dit ook ten goede moet komen van de lokale bevolking. Hier bedoel ik wel de lokale bevolking die respect heeft voor zijn eigen land en natuur en daar mee begaan is. Voor veel landen is het toerisme een belangrijk deel van inkomsten, zelfs een manier van overleven.

Weinig meenemen is dus de boodschap. Ik heb niet veel nodig maar ik hou van de look en het gevoel van elk item dat ik meeneem. Graag deel ik mijn favoriete items die ik steeds meeneem op reis.

1. Midori Notebook 

Deze notebook is een echte winner: niet te groot, niet te klein, dus super handig om mee te nemen.
Hendrik gebruikt het om te schetsen, en samen noteren we er ook onze aankopen in. Zelfs vondsten zoals veren worden erin geplakt.

Schetsen is een ideale manier om contact te leggen met lokale bevolking, zeker wanneer men geen woord Engels spreekt. Van zodra Hendrik aan het tekenen gaat, wordt hij omringd door nieuwsgierige kinderen.

2. Kikoy

Nog zo een handig ding dat weinig plaats inneemt. De kikoy is oorspronkelijk een traditionele omslagdoek uit Kenia. De commerciële versie heeft 1 zijde in spons-badstof dus een ideale strandhanddoek. De vrolijke kleuren zorgen voor leuke vakantiefoto’s.

3. Ali Lamu Toilettas 

We werden verliefd op de Ali Lamu tassen omwille van hun schoonheid én het mooie verhaal dat erachter schuilt. Ze zijn gemaakt van oude zeildoek “tanga” afkomstig van dhows, typische zeilboten uit Kenia.

Door de wind, het zoute water, de zon, de regen en vele jaren reizen over de oceaan zijn die tanga’s kunstwerkjes op zich geworden. Vissersmannen uit Lamu naaien deze doeken aan elkaar en beschilderen ze met LOVE, een STER of een HART.

De toilettas is super handig op reis want kan hij kan tegen een stootje, is volledig waterdicht gevoerd en wasbaar in de machine op 40 graden. De weekendbag is ideaal om mee te nemen op citytrip, hij kan dan ook mee als handbagage.

4. Linnen Sjaal van Linge Particulier 

Een sjaal is onmisbaar om mee te nemen op reis. Ook al trek je naar warme oorden, de airco in het vliegtuig kan je al snel koude rillingen geven. Alhoewel veel mensen denken dat linnen enkel voor de zomer is, geeft linnen bij koude lekker veel warmte. Hij komt ook zeker van pas als je je schouders moet bedekken, of als hoofddoek bij sommige culturen.

Ik hoop dat dit kort lijstje nuttig kan zijn. Je hebt eigenlijk geen enkel van deze items nodig om te reizen maar het maakt het reizen wat leuker.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Secure payments
Worldwide shipping
Tracking available
Insured shipping